ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ
η καλύτερη εξυπηρέτηση
οι καλύτερες τιμές
άτοκες δόσεις

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Με την υποστήριξη της Google Μετάφραση Μετάφραση

Συμβουλές επιλογής αλυσίδων από την Autoplus

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε
Οι χειμερινές διακοπές και οι μικρές αποδράσεις για Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά σε ορεινά χωριά είναι πραγματικά απολαυστικές και αλλάζουν σε όλους τη διάθεση! Οι βαλίτσες γεμίζουν με ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια και όλα όσα χρειαζόμαστε για να αντέξουμε το κρύο. Σειρά θα πρέπει να έχει το αυτοκίνητο! Αντιθαμβωτικά για τους υαλοκαθαριστήρες, για τα τζάμια, ρευματοδότες, ξύστρες για τον πάγο και φυσικά αλυσίδες χιονιού!

Με τόσο μεγάλη ποικιλία και τόσες επιλογές σε χιονοαλυσίδες, είναι αναμενόμενο να μην γνωρίζουμε τι θα πρέπει να επιλέξουμε! Οι παραδοσιακές αλυσίδες είναι αρκετά διαδεδομένες, ωστόσο υπάρχουν πολλές κατηγορίες που εξυπηρετούν διαφορετικές χρήσεις!

Χιονοκουβέρτες, κάλτες, πανιά, αλυσίδες από λάστιχο, ειδικά συστήματα ή παραδοσιακές αλυσίδες; Όλες οι κατηγορίες είναι χρήσιμες, κάθε μια βέβαια με τις δικές της ιδιαιτερότητες.

Τα πανιά για παράδειγμα, διαθέτουν καλύτερη πρόσφυση, δεν μπορούν να σπάσουν όπως οι αλυσίδες και προσφέρουν πολύ ομαλή οδήγηση χωρίς κραδασμούς. Σαφώς με τα πανιά δεν υπάρχουν γδαρσίματα, ωστόσο αποτελούν μία πιο ακριβή επιλογή που προτιμούν συνήθως όσοι διαθέτουν χαμηλωμένα αυτοκίνητα. Είναι κατάλληλες μόνο για χιόνι και μη διαβρωμένο πάγο, πράγμα που σημαίνει πως η χρήση τους σε μεικτές διαδρομές με άσφαλτο, θα τα φθείρει.

Οι παραδοσιακές αλυσίδες είναι και αυτές που στη χώρα μας έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση. Αν και αρκετά οικονομικές, εξαιρετικά αξιόπιστες και με υψηλή απόδοση, συνήθως έχουν πιο θορυβώδη λειτουργία και προτείνονται σε οχήματα με ABS. Επίσης, διαθέτουν μία πιο χρονοβόρα διαδικασία τοποθέτησης, η οποία εάν γίνει λανθασμένα ίσως προκαλέσει φθορές στο αυτοκίνητό μας.

Ωστόσο, οι παραδοσιακές αλυσίδες χιονιού που μπορούμε να προμηθευτούμε από την Autoplus, κεντράρουν μόνες τους, μειώνουν έως και 30% τους κραδασμούς, ενώ διαθέτουν ένα νέο μηχανισμό, Clack & Go™, εύκολο και γρήγορο στην τοποθέτηση, ο οποίος έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!

Σειρά έχουν οι αλυσίδες τύπου αράχνη. Πλεονεκτούν κατά πολύ όσον αφορά το χώρο αποθήκευσης, αλλά και τη συναρμολόγηση, ενώ είναι εξαιρετικά πρακτικές και ανθεκτικές. Κατάλληλες μόνο για χιόνι και πάγο, διαθέτουν «πτερύγια» με ατσάλινα καρφιά που «δαγκώνουν» τον πάγο και το χιόνι προσφέροντας πρόσφυση και εμπιστοσύνη στον οδηγό.

Τέλος, οι αλυσίδες Biathlon πάνε παντού! Κατάλληλες για μεικτές διαδρομές, αντέχουν έως και 1.000 χιλιόμετρα σε κάθε οδόστρωμα: χιόνι, πάγο αλλά και άσφαλτο. Σταθερές έως και πέντε φορές περισσότερο από τις κλασικές αλυσίδες, ανθεκτικές ακόμα και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, τοποθετούνται εύκολα και κάνουν τα οχήματά μας άρματα μάχης!

Ότι και αν επιλέξουμε με βάση τις ανάγκες μας, το κόστος αλλά και τις διαδρομές που θα οδηγήσουμε, το σημαντικό είναι να έχουμε πάντα μαζί μας αλυσίδες για ασφαλείς διαδρομές!

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX