ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ
η καλύτερη εξυπηρέτηση
οι καλύτερες τιμές
άτοκες δόσεις

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Με την υποστήριξη της Google Μετάφραση Μετάφραση

Υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου

Ποιο μέγεθος είναι κατάλληλο για το αυτοκίνητό μου;

Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων λειτουργούν με μια ομαλή κυκλική κίνηση, καθαρίζοντας το παρμπρίζ του αυτοκινήτου όπως και το κέντρο του πίσω παραθύρου, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με έναν πίσω υαλοκαθαριστήρα. Έτσι, διατηρείται η καλύτερη δυνατή ορατότητα για τον οδηγό.

Βέβαια, υπάρχει πάντα ένα τμήμα στο παράθυρο που δεν καθαρίζεται από τους υαλοκαθαριστήρες. Συγκεκριμένα, η επάνω γωνία του συνοδηγού και οι κάτω γωνίες του οδηγού δεν καθαρίζονται πολύ καλά. Μπορεί να είναι δελεαστικό να αντικαταστήσουμε τους υαλοκαθαριστήρες με μακρύτερες λεπίδες για να καθαρίσουμε μεγαλύτερη επιφάνεια, αλλά κατά πόσο αυτό είναι μία καλή ιδέα;

Οι υαλοκαθαριστήρες είναι συγκεκριμένοι για το κάθε όχημα. Ορισμένα οχήματα διαθέτουν ίδια μεγέθη υαλοκαθαριστήρα, ενώ άλλα είναι πολύ διαφορετικά. Το ιδανικό μέγεθος είναι αυτό που ταιριάζει ακριβώς στο παρμπρίζ και καθαρίζει τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια.


Εάν αντικαταστήσουμε τα μακτρα των υαλοκαθαριστήρων στο αυτοκίνητό μας με μεγαλύτερα, θα διαπιστώσουμε ότι το ένα ή και τα δύο είτε θα "κρεμαστούν" από την πλευρά του παρμπρίζ είτε θα χτυπήσουν την επένδυση όταν βρίσκονται σε τελείως κάθετη θέση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά όχι μόνο στους υαλοκαθαριστήρες αλλά και στο ίδιο το τζάμι. Επίσης, εγκυμονεί ο κίνδυνος να χτυπήσουν το ένα το άλλο, να μπερδευτούν και ενδεχομένως να φθείρουν τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων, τους βραχίονες, ακόμη και τον κινητήρα και το κιβώτιο των υαλοκαθαριστήρων.

Αν πάλι αντικαταστήσουμε τους υαλοκαθαριστήρες μας με μικρότερους για κάποιο λόγο, πιθανότατα θα μειωθεί αισθητά η ορατότητα λόγω αδυναμίας καθαρισμού του τζαμιού. 
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τους υαλοκαθαριστήρες με το μέγεθος που ορίζει ο κατασκευαστής, Αν δεν γνωρίζουμε ποιο είναι αυτό, μπορούμε να επισκεφθούμε κάποιο κατάστημα της Autoplus έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τη σωστή αγορα και τη σωστή τοποθέτηση αποφεύγοντας ζημιές.

Μπορούμε να μάθουμε εύκολα το σωστό μέγεθος υαλοκαθαριστήρων που χρειαζόμαστε ελέγχοντας το εγχειρίδιο ή χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρονικό εντοπιστή μεγέθους.

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX