ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ
η καλύτερη εξυπηρέτηση
οι καλύτερες τιμές
άτοκες δόσεις

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Με την υποστήριξη της Google Μετάφραση Μετάφραση

5 λόγοι που οι υαλοκαθαριστήρες σας δεν δουλεύουν

Οι καλοί υαλοκαθαριστήρες συμβάλλουν στην ασφαλή οδήγηση.

Οι λόγοι για τους οποίους οι υαλοκαθαριστήρες μπορεί να μη λειτουργούν είναι αρκετοί. Είναι πιθανό οι σπαστές λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων, το μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων ή το έντονο χιόνι να αποτελούν τους λόγους για τους οποίους οι υαλοκαθαριστήρες δεν λειτουργούν.
Κρατώντας το παρμπρίζ μας καθαρό, έχουμε μια ασφαλή οδηγική εμπειρία. Εάν έχουμε σαφή εικόνα του δρόμου μπορούμε να αποφύγουμε ένα ατύχημα, ένα αντικείμενο στο δρόμο ή μια λακκούβα.

Για να διατηρήσουμε λοιπόν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου καθαρό, οι υαλοκαθαριστήρες πρέπει να λειτουργούν σωστά. Κάποιες φορές όμως μπορεί να φαίνεται ότι οι υαλοκαθαριστήρες δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, ή ακόμα χειρότερα δεν λειτουργούν καθόλου. Πιο κάτω μπορούμε να δούμε διάφορους λόγους για τους οποίους οι υαλοκαθαριστήρες δεν λειτουργούν.

1. Τα πτερύγια των υαλοκαθαριστήρων είναι σκισμένα. Η κατάσταση των λεπίδων των υαλοκαθαριστήρων σχετίζεται άμεσα με το πόσο καλά λειτουργούν οι υαλοκαθαριστήρες μας. Εάν τα ελαστικά άκρα έχουν σκιστεί, ο υαλοκαθαριστήρας δεν θα έρθει σε επαφή με το παρμπρίζ για να απομακρύνει την υγρασία ή τα όποια υπολείμματα. Το μικρό κενό που αφήνεται από το χαμένο λάστιχο μπορεί να παγιδεύσει επιπλέον βρωμιά που μπορεί να γρατσουνίσει το γυαλί του παρμπρίζ .

2. Οι υαλοκαθαριστήρες έχουν πάγο ή χιόνι πάνω τους. Οι υαλοκαθαριστήρες είναι σε θέση να αφαιρούν μικρές ποσότητες χιονιού από το παρμπρίζ, αλλά το βαρύ, υγρό χιόνι πρέπει να καθαριστεί από μια βούρτσα χιονιού πριν τη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων. Επίσης, το υγρό χιόνι μπορεί να είναι τόσο βαρύ για τους υαλοκαθαριστήρες, ώστε ναι μεν οι λεπίδες να μπορούν να καμφθούν, οι βραχίονες των υαλοκαθαριστήρων όμως να μη λυγλισουν και ο κινητήρας ή το κιβώτιο των υαλοκαθαριστήρων να υποστούν ζημιά. 

3. Το μοτέρ του υαλοκαθαριστήρα έχει ζημιά. Το μοτέρ του υαλοκαθαριστήρα του παρμπρίζ είναι ηλεκτροκινητήρας. Ως ηλεκτρικό στοιχείο λοιπόν, μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να τερματιστεί απροσδόκητα και να απαιτηθεί αντικατάσταση. Αν συμβεί αυτό, οι υαλοκαθαριστήρες δεν θα λειτουργήσουν καθόλου και δεν θα μπορούμε να καθαρίσουμε οποιοδήποτε νερό, βρωμιά ή χιόνι από το παρμπρίζ μας. 

4. Η ασφάλεια του υαλοκαθαριστήρα είναι καμένη. Όταν ο κινητήρας του υαλοκαθαριστήρα είναι υπερφορτωμένος, η αντίστοιχη ασφάλεια διαστέλλεται. Η ασφάλεια έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ένα "αδύναμο" σημείο στο κύκλωμα των υαλοκαθαριστήρων. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ο κινητήρας είναι υπερφορτωμένος για οποιονδήποτε λόγο, η ασφάλεια θα καεί πρώτα, αντί για τον ακριβότερο κινητήρα των υαλοκαθαριστήρων

5. Τα παξιμάδια περιστροφής του υαλοκαθαριστήρα είναι χαλαρά. Οι βραχίονες των υαλοκαθαριστήρων συνδέονται με τη μετάδοση του υαλοκαθαριστήρα με παξιμάδι σε έναν άξονα περιστροφής. Αν το παξιμάδι είναι λίγο χαλαρό - κάτι που είναι κοινό - ο κινητήρας του υαλοκαθαριστήρα θα γυρίσει τον άξονα, αλλά ο βραχίονας του υαλοκαθαριστήρα δεν θα κινηθεί. Μπορεί να το δούμε να κινείται ελαφρά όταν αλλάζει η κατεύθυνση του υαλοκαθαριστήρα, αλλά δεν σκουπίζει το παρμπρίζ. Μπορεί επίσης να παρατηρήσουμε ότι μόνο ένας υαλοκαθαριστήρας λειτουργεί ενώ ο άλλος παραμένει στο κάτω μέρος. 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις που οι υαλοκαθαριστήρες δεν λειτουργούν τη στιγμή που τους χρειαζόμαστε, η πιθανότητα πρόκλησης ατυχηματος αυξάνεται. Γι' αυτό το λόγο, η επιλογή μίας καλής ποιότητας υαλοκαθαριστήρα μας εγγυάται καλύτερα αποτελέσματα, λιγότερη φθορά και υψηλή απόδοση. Στα καταστήματα της Autoplus το εξειδικευμένο προσωπικό θα μας προτείνει τους κατάλληλους υαλοκαθαριστήρες για το αυτοκίνητό μας και θα μας τους τοποθετήσει δωρεάν. 

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX