ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ
η καλύτερη εξυπηρέτηση
οι καλύτερες τιμές
άτοκες δόσεις

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Με την υποστήριξη της Google Μετάφραση Μετάφραση

Πότε ανάβει το λαμπάκι της μπαταρίας;

Η μπαταρία του αυτοκινήτου τροφοδοτεί με ρεύμα το όχημά μας.

Ενεργοποιεί επίσης τα φώτα, το σύστημα ανάφλεξης, το ραδιόφωνο, τους προβολείς και πολλά ακόμα. Όλα τα οχήματα διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα επαναφόρτισης, έτσι ώστε η μπαταρία να επαναφορτίζεται. Κάθε φορά που ανάβει η ενδεικτική λυχνία μπαταρίας είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στο σύστημα. Το σύμβολο της μπαταρίας δεν είναι ποτέ ένα σημάδι μιας υγιούς μπαταρίας, οπότε το θέμα πρέπει να διαγνωστεί.
Εδώ είναι μερικοί από τους συνήθεις λόγους για τους οποίους ενεργοποιείται η συγκεκριμένη ένδειξη:

Η μπαταρία είναι ελαττωματική: Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η μπαταρία δεν μπορεί να δεχθεί φόρτιση. Η τάση στη μπαταρία θα πέσει, γεγονός που προκαλεί την ανάφλεξη της μπαταρίας. 

Υπάρχει πρόβλημα με το δυναμό: Το δυναμό χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας και για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος κατά τη λειτουργία του κινητήρα. Η τέλεια φόρτιση είναι μεταξύ 12,6 και 14,6 volt. Εάν ο εναλλάκτης λαμβάνει 12 ή λιγότερα βολτ, η ένδειξη μπαταρίας μπορεί να ανάψει και το όχημα να χάσει την ισχύ του. Εάν το δυναμό είναι ελαττωματικό, τα απαραίτητα εξαρτήματα του αυτοκινήτου μπορεί να μην λειτουργούν σωστά, όπως οι προβολείς. 

Μπορεί να υπάρχει υπερβολική αντίσταση ή κακή καλωδίωση: Το καλώδιο μπορεί να σπάσει ή η ροή του ηλεκτρικού ρεύματος να διακοπεί, γεγονός που προκαλεί την ανάφλεξη της μπαταρίας. Επιπλέον, εάν η συσσώρευση στα τερματικά της μπαταρίας είναι πολύ κακή, η ένδιεξη θα ανάψει επίσης. 

Οδήγηση με την ένδειξη της μπαταρίας αναμένη δεν είναι καλή ιδέα. Εάν η μπαταρία είναι κακή, το δυναμό είναι ελαττωματικό ή η καλωδίωση είναι κακή, μπορεί να προκληθεί απώλεια ισχύος και η μπαταρία να μην λειτουργήσει κανονικά. Η μπαταρία τροφοδοτεί τα βασικά μέρη του αυτοκινήτου, οπότε είναι απαραίτητο να διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Εάν δεν είμαστε βέβαιοι για το λόγο που το φως της μπαταρίας είναι αναμένο, θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε έλεγχο  από πιστοποιημένο τεχνικό, διαφορετικά να αγοράσουμε μία νέα μπαταρία από τα καταστήματα της Autoplus. 

Στην Autoplus θα βρούμε μπαταρίες αυτοκινήτου σε όλους τους τύπους, από τις καλύτερες μάρκες της αγοράς, BOSCH, ACDELCO, YUASA, SUNTECH, GS, FORMULA, TITANIUM σε εξαιρετικές τιμές και με άτοκες δόσεις. Επιπλέον, η τοποθέτηση τους γίνεται δωρεάν από εξειδικευμένο προσωπικό της Autoplus.

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX