ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ
η καλύτερη εξυπηρέτηση
οι καλύτερες τιμές
άτοκες δόσεις

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Με την υποστήριξη της Google Μετάφραση Μετάφραση

Καλύμματα καθισμάτων αυτοκινήτου

Δερμάτινα ή υφασμάτινα;

Η επιλογή καλυμμάτων για τα καθίσματα αυτοκινήτου μπορεί να μην είναι ίδιας σημασίας με την αγορά αυτοκινήτου, αλλά δεν αποτελεί και μία τετριμμένη λεπτομέρεια, ειδικά αν σκεφτούμε πως χρησιμοποιούνται κάθε φορά που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο. Εξάλλου, τα καλύμματα καθισμάτων είναι η πρώτη και η τελευταία επαφή μας με το όχημα, όπως και το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάθε επιβάτης.

Τα δερμάτινα και τα υφασμάτινα καλύμματα αποτελούν τις πιο δημοφιλείς επιλογές και βρίσκονται στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των αυτοκινήτων. Σας παραθέτουμε τα κύρια χαρακτηριστικά τους για να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Υφασμάτινα καλύμματα καθισμάτων

Το ύφασμα αποτελεί την πιο κοινή επιλογή. Είναι οικονομικό στην κατασκευή και στην αντικατάσταση. Το ύφασμα είναι επίσης πολύ εύκολο να προσαρμοστεί σε χρώμα ή σε pattern, έτσι οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες. Υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος όσον αφορά την ποιότητα και την τιμή των υφασμάτινων καλυμμάτων, όπου τα δερμάτινα καλύμματα δεν μπορούν να συναγωνιστούν. Οι τιμές και η είναι πάντα παραπλήσια. Το ύφασμα είναι πολύ μαλακό, παραμένει πιο δροσερό το καλοκαίρι και πιο ζεστό το χειμώνα σε σύγκριση με το δέρμα. Επίσης, τα υφασμάτινα καλύμματα είναι πιο εύκαμπτα και ανθεκτικά, επομένως δεν θα έχετε ανομοιόμορφη φθορά. Τα υφασμάτινα καλύμματα καθισμάτων είναι πολύ ανθεκτικά στους λεκέδες, μπορούν να απορροφήσουν οσμές και είναι πολύ ανθεκτικά στο πέρασμα των ετών. 

Δερμάτινα καλύμματα καθισμάτων

Τα δερμάτινα καλύμματα ή από δερματίνη αντίστοιχα, θεωρούνται συνήθως ως η πιο πολυτελής επιλογή για αυτοκίνητα. Το δέρμα δίνει μια πολύ πλούσια αίσθηση όπως και στιλ σε ένα όχημα. Τα καλύμματα δερματίνης είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν, είναι επίσης ανθεκτικά στις μυρωδιές που μπορούν να έρθουν λόγω λεκέδων και όπως και λόγω χρήσης. Επιπλέον, τα καλύμματα δερματίνης ανταποκρίνονται καλύτερα στα θερμαινόμενα καθίσματα.

Βέβαια, τα καλύμματα δερματίνης ή τα δερμάτινα αντίστοιχα, έχουν μια ξεχωριστή οσμή όταν είναι καινούρια ενώ μπορεί να τα αισθάνεστε δύσκαμπτα πριν «σπάσουν». Επίσης, το δέρμα αποκρίνεται στη θερμοκρασία, πράγμα που σημαίνει πως τα δερμάτινα καθίσματα είναι συνήθως πολύ κρύα και εύθραυστα το χειμώνα ή να καίνε το γυμνό δέρμα το καλοκαίρι, όταν έρχονται σε επαφή με το ηλιακό φως. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να τα θαμπώσει ή να τα αποχρωματίσει.

Εναπόκειται σε εσάς να καθορίσετε ποιο κάλυμμα προτιμάτε για το αυτοκίνητό σας. Αγοράστε το δικό σας κάλυμμα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή επισκεφθείτε κάποιο από τα φυσικά καταστήματα της Autoplus για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα προϊόντα μας!

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX