ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ
η καλύτερη εξυπηρέτηση
οι καλύτερες τιμές
άτοκες δόσεις

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Με την υποστήριξη της Google Μετάφραση Μετάφραση

Απαντήσεις σε ερωτήσεις για ασφαλείς μετακινήσεις

  1. Το αυτοκινητο μου ειναι σε ακινησία λόγω πανηδμίας. Τι να προσέξω; 
Αυτή την εποχή λόγω της καραντίνας οι περισσότεροι από εμάς έχουν εγκαταλείψει τα αυτοκίνητα τους και μένουν μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες συμβουλές να ακολουθήσετε για να είναι το αυτοκίνητό σας ασφαλές.

-       Πλύνετε καλά το αυτοκίνητο πριν το ακινητοποιήσετε και ιδανικά γυαλίστε το με προστατευτικό κερί.

 - Βρείτε ένα κλειστό γκαράζ και παρκάρετε εκεί το αυτοκίνητό σας. Η έκθεση σε ακραίες καιρικές συνθήκες (χιόνι-βροχή το χειμώνα, ήλιος-ζέστη το καλοκαίρι) προκαλούν φθορές σε πολλά εμφανή και μη σημεία. Στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν έχετε κλειστό χώρο, προστατέψτε το με μια κουκούλα.

-       Γέμιστε το ρεζερβουάρ καυσίμου μέχρι επάνω. Ο εγκλωβισμένος αέρας σε ένα μισο-άδειο ρεζερβουάρ προκαλεί οξείδωση στα τοιχώματα.

-       Προστάτεψε τα ελαστικά ανασηκώνοντας το όχημα σε τάκους ή τριπόδια.

-       Ξεσφίξτε τους πόλους της μπαταρίας και αφαιρέστε την εντελώς από το αυτοκίνητο για να αποφύγετε φθορές στην περίπτωση που υπάρξει διαρροή υγρών. Σε μικρά διαστήματα ακινησίας, είναι καλύτερα να βάζετε εμπρός το αυτοκίνητο ανά 1-2 εβδομάδες και να το αφήνετε να δουλεύει για 5-7 λεπτά.

-       Ανασηκώστε ή αφαιρέστε τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων.

  1. Θα πάω εκδρομή στο βουνό. Τι πρέπει να έχω;
Οι χειμερινές αποδράσεις, είτε κοντινές είτε μακρινές, διαφέρουν πολύ από τις υπόλοιπες εξορμήσεις του χρόνου. Μπορεί ο παγωμένος δρόμος, τα χιόνια ή η βροχή να αποτελούν πρόκληση για όσους αγαπούν την οδήγηση, αλλά το αυτοκίνητό σου χρειάζεται την κατάλληλη προετοιμασία.

Πρακτικές συμβουλές για την κατάλληλη προετοιμασία πριν τη χειμερινή εκδρομή:

-       Φροντίζετε για ελαστικά με καλή πρόσφυση.

-       Τοποθετείτε στο αυτοκίνητο τις κατάλληλες αλυσίδες αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε περιοχή με χιόνι ή πολύ κρύο και πιθανότητα πάγου.

-       Ελέγχετε  το σύστημα θέρμανσης του αυτοκινήτου, για να λειτουργεί σωστά τόσο για την άνεση στο ταξίδι όσο και για την ασφάλειά σας.

-       Φτιάχνετε ένα kit αυτοκινήτου, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ένα χιονόπανο στο κατάλληλο για το όχημα μέγεθος, γάντια, φακό, ένα μικρό φαρμακείο και σετ ασφάλειας, καθαριστικά για το παρμπρίζ και έναν φορτιστή μπαταρίας ώστε να μπορείτε να επανεκκινήσετε το αυτοκίνητό σου αν μείνει λόγω καιρού ή εξαιτίας κάποιας άλλης συνθήκης.

-       Προμηθευτείτε μία κουκούλα αυτοκινήτου για την προστασία του από το χιόνι, το χαλάζι και τον παγετό.

-       Φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιψυκτικό υγρό κινητήρα και ειδικό υγρό υαλοκαθαριστήρων που απομακρύνει αποτελεσματικά τον πάγο από το παρμπρίζ και τα τζάμια.

  1. Πως θα παραμείνει ασφαλές το αυτοκινητο λόγω κορονοϊού; (απολυμανση τιμονιου, λεβιε, χειροφρενου, διακόπτες, χειρολαβες, μασκα, ανοιχτα παραθυρα)
Σαφώς η οδηγία του Κράτους είναι να παραμείνουμε σπίτι, αλλά για όσους εργάζονται ή απαιτείται να μεταβούν κάπου και χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους, καλό είναι να προσέξουν κάποια σημεία.

-       Αν δεν είστε μόνοι στο αυτοκίνητο, χρησιμοποιείστε μάσκα.

-       Απολυμάνετε τα εξωτερικά σημεία του αυτοκίνητου πριν εισέλθετε σε αυτό. Προσέξτε τις εξωτερικές χειρολαβές και τη χειρολαβή του χώρου αποθήκευσης αποσκευών, καθώς και τα εξωτερικά πλαίσια παραθύρων του αυτοκινήτου σας.

-       Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας περάστε με απολυμαντικό το τιμόνι, τον λεβιέ ταχυτήτων, το χειρόφρενο, την οθόνη ελέγχου του αυτοκινήτου, το χειριστήριο ηχοσυστήματος, τις εσωτερικές χειρολαβές, τους διακόπτες φώτων και καθρεφτών, τα buttons ρύθμισης καθισμάτων, τα πλαίσια των θυρών και των παραθύρων.

-       Τυχόν αποσκευές που θα φορτώσετε στο όχημα, καλό θα ήταν να τις έχετε απολυμάνει εξωτερικά.

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX