ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ
η καλύτερη εξυπηρέτηση
οι καλύτερες τιμές
άτοκες δόσεις

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Με την υποστήριξη της Google Μετάφραση Μετάφραση

Τι θα προστατέψει εσένα και το αυτοκίνητο σου από την χειμερινή κακοκαιρία;

Παρόλο που ο χειμώνας μέχρι στιγμής στη χώρα μας είναι ήπιος, καθιστώντας τις μετακινήσεις άνετες και απολαυστικές, δυστυχώς αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει τις επόμενες ημέρες. Οι μετερεωλόγοι αναφέρουν πως μέσα σε αυτή την εβδομάδα ο καιρός θα επιδεινωθεί αρκετά, προβλέποντας φαινόμενα όπως το χαλάζι, το χιόνι και τις καταιγίδες. Είναι προφανές πως οι μετακινήσεις σε αυτές τις συνθήκες δυσχεραίνονται και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, έτσι ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα και σοβαροί τραυματισμοί.
Παρακάτω δημιουργήσαμε έναν οδηγό κυκλοφορίας για τους οδηγούς που πρέπει να μετακινηθούν σε περιπτώσεις κακοκαιρίας:

 
-       Πριν ξεκινήσεις την μετακίνηση σου πρέπει πάντα να ενημερώνεσαι για την κατάσταση του καιρού έτσι ώστε να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ελέγχεις τα συστήματα του αυτοκινήτου, ώστε να βεβαιωθείς για την καλή λειτουργία τους.

-       Είναι απαραίτητο να γεμίσεις με καύσιμα το αμάξι σου και να σιγουρευτείς πως τα φώτα σου και οι υαλοκαθαριστήρες είναι καθαροί για να μπορείς να βλέπεις καθαρά τον δρόμο και το περιβάλλον γύρω σου. Εξόπλισε το αυτοκίνητο σου με καλής ποιότητας αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες θα πρέπει να τοποθετήσεις στα ελαστικά του αυτοκίνητου σου σε περίπτωση παγετού.

-       Κατά την διάρκεια της μετακίνησης φρόντισε να φοράς πάντα την ζώνη ασφαλείας σου και να κινείσαι με χαμηλή ταχύτητα για να μπορείς να έχεις καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου σου.

-       Μην ξεχνάς να αφήσεις αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο αμάξι για να μπορείς να σταματήσεις με ασφάλεια. Επίλεξε να μην φρενάρεις απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπείς της πορείας σου. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργείς και όταν πρόκειται να επιταχύνεις ή να στρίψεις.

-       Σε περίπτωση που οδηγείς σε παγωμένο δρόμο, πρέπει να γνωρίζεις πως χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να ακινητοποιήσεις το αμάξι σου.

-       Σε περιπτώσεις καταιγίδας απόφυγε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

 

Αν η μετακίνηση που θέλεις να πραγματοποιήσεις δεν είναι αναγκαία, είναι προτιμότερο να προστατεύσεις τον εαυτό σου παραμένοντας ασφαλής σε κάποιο εσωτερικό χώρο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ακολούθησε τις οδηγίες πιστά για να μην βρεθείς εσύ ή το αυτοκίνητο σου σε κίνδυνο.

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX