Skip to content
αλυσίδες χιονιού autoplus

Χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή αντιολισθητικών αλυσίδων

Στα καταστήματα της Autoplus αλλά και online, μέσω του e-shop, μπορούμε να προμηθευτούμε άριστης ποιότητας αντιολισθητικές αλυσίδες αυτοκινήτου για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και σε όλες τις διαστάσεις.

Όσο περνάει ο καιρός και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα σκεφτόμαστε ταξίδια και χειμερινές αποδράσεις σε ορεινούς προορισμούς. Θα ετοιμάσουμε βαλίτσες με τα πιο ζεστά μας ρούχα και οτιδήποτε θα χρειαστούμε για να αντέξουμε το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Το επόμενο βήμα είναι να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητο μας. Τι εννοούμε με αυτό;

Μα φυσικά την επιλογή αντιολισθητικών αλυσίδων, το πιο βασικό.
Είτε είσαι «πρωτάρης», είτε όχι η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη και οι επιλογές πολλές που είναι φυσικό να μην γνωρίζεις τι να επιλέξεις. Υπάρχουν οι παραδοσιακές αλυσίδες χιονιού που είναι πιο δημοφιλείς, αλλά είναι διαθέσιμες και άλλες κατηγορίες που εξυπηρετούν και άλλες χρήσεις.
Τα αντιολισθητικά συστήματα που κυκλοφορούν περισσότερο στην αγορά είναι μόνο για χιόνι, άλλα είναι και για χιόνι και πάγο, σχεδόν κανένα σύστημα δεν ενδείκνυται για παρατεταμένη οδήγηση στην άσφαλτο. Πλέον όμως, υπάρχουν μερικά συστήματα που έχουν την δυνατότητα να καλύψουν περισσότερα χιλιόμετρα στην άσφαλτο, όπως επίσης να ανταποκριθούν χωρίς κανένα πρόβλημα στην οδήγηση στο χιόνι και στον πάγο.
Τα αντιολισθητικά συστήματα που κυκλοφορούν είναι:

Aλυσίδες από λάστιχο –BIATHLON:
Στην κυριολεξία «σε πάνε παντού». Είναι κατάλληλες για μεικτές διαδρομές, αντέχουν έως και 1000 χιλιόμετρα σε κάθε οδόστρωμα –χιονι, πάγο, άσφαλτο. Προσφέρουν σταθερότητα 5 φορές περισσότερο από τις κλασσικές αλυσίδες και είναι ανθεκτικές ακόμα και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες χάρη στην ελαστομερή πολυουρεθάνη. Τοποθετούνται πανεύκολα με το «σύστημα γρήγορου κλειδώματος».

Παραδοσιακές Αλυσίδες – Αλυσίδες WEISSENFELS:

Klack & Go New (IX)
Οι παραδοσιακές αλυσίδες χιονιού που μπορείς να προμηθευτείς από την Autoplus, σφίγγουν και κεντράρουν μόνες τους, μειώνουν έως 30% τους κραδασμούς, ενώ διαθέτουν ένα νέο μηχανισμό “Clack & Go”-εύκολες και γρήγορες στην τοποθέτηση ο οποίος έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας χάλυβα, χωρίς τμήματα που μπορούν να γρατζουνίσουν τις ζάντες του αυτοκινήτου.

Rex TR (4x4)
Αν πρόκειται για όχημα 4×4 και pick up είναι οι ιδανικές αλυσίδες, με γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση και επαγγελματική απόδοση. Διαθέτουν μηχανισμό με αυτόματο κλείδωμα και εργονομική λαβή από καουτσούκ.

Weisshtech (Ι.Χ)
Mε αλυσίδα 9mm, απορροφά τους κραδασμούς προσφέροντας μεγάλη άνεση στην οδήγηση. Κατάλληλο κυρίως για οχήματα με σύστημα ΑΒS. Διαθέτει μηχανισμό με αυτόματο κλείδωμα και είναι φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας χάλυβα με μαύρο φινίρισμα.

Χιονοκουβέρτες – Κάλτσες – Πανιά από την Αutoplus:

Weisssock Υφασμάτινες Αλυσίδες
Δεν θα σας δυσκολέψουν καθόλου στην τοποθέτηση τους, αφού τοποθετούνται και αφαιρούνται με μεγάλη ευκολία. Αποτελούνται από σκληρό αδιάβροχο ύφασμα με νευρώσεις, που προσφέρουν υψηλότερη ικανότητα έλξης και ενισχυμένες ραφές. Η χρήση τους είναι κατάλληλη μόνο για χιόνι και πάγο (όχι διαβρωμένο).

Rudmatic Soft Spike Yφασμάτινες Αλυσίδες
Πρόκειται για μία υψηλής τεχνολογίας υφασμάτινη κάλτσα ελαστικών αυτοκινήτου, που εγκαθίσταται γρήγορα και εύκολα. Σας προσφέρει την μέγιστη αντιολισθητική προστασία στο χιόνι αλλά και στον πάγο. Σημαντική λεπτομέρεια, τα ενσωματωμένα μεταλλικά σύρματα που υπάρχουν στο ύφασμα και σε αυτά οφείλεται η αντιολισθητική προστασία, αλλά και η άνετη οδήγηση χωρίς κραδασμούς.

Ειδικά συστήματα
Σειρά έχουν οι αλυσίδες τύπου αράχνη. Σoυ εξοικονομούν χώρο αποθήκευσης, όμως και η συναρμολόγηση τους είναι πολύ εύκολη. Είναι πολύ ανθεκτικές κατάλληλες για οδήγηση σε χιόνι και πάγο, αφού διαθέτουν ισχυρά πτερύγια με ατσάλινα καρφιά που «δαγκώνουν το χιόνι και τον πάγο προσφέροντας πρόσφυση και ένα ασφαλές ταξίδι.

Τέλος, όποιο αντιολισθητικό σύστημα και να επιλέξεις, ανάλογα με τις ανάγκες σου, αλλά και το αυτοκίνητο σου. Φροντίσε:

1. Να μην επιλέξεις κάτι με βάση το κόστος, δεν είναι καλή ιδέα να κάνεις οικονομία σε κάτι τόσο σημαντικό, που αφορά την ασφάλεια την δική σου αλλά και των άλλων οδηγών. ‘Οτι επιλέξεις να αγοράσεις θα πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών και ανώτερης ποιότητας.

2. Φροντίσε να είναι το σωστό νούμερο για τα ελαστικά σου. Μπορείς να το δοκιμάσεις πριν προβείς στην αγορά του, ώστε να είσαι 100% σίγουρος.

3. Σίγουρα θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι γνωρίζεις να το χρησιμοποιείς, δηλαδή να το βάζεις και να το βγάζεις.

4. Μην περιμένεις να έρθουν τα χιόνια για να αγοράσεις αντιολισθητικές αλυσίδες. Ένας καλός οδηγός οφείλει να τις έχει προμηθευτεί και να υπάρχουν στο αυτοκίνητο του για παν ενδεχόμενο!

Στην Autoplus το εξιδεικευμένο προσωπικό μας θα σας λύσει κάθε απορία και θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε.