Skip to content
Οδηγός κίνησης σε περίπτωση παγετού autoplus

Οδηγός κίνησης σε περίπτωση παγετού

Οι αλυσίδες χιονιού είναι απαραίτητες, καθώς παρέχεται η απαιτούμενη αντίσταση σε απαιτητικές οδικές συνθήκες όπως σε χιόνι ή πάγο.

Τα κύματα κακοκαιρίας διαδέχονται πλέον το ένα το άλλο μιας και βρισκόμαστε στο κέντρο του χειμώνα, και το χιόνι έκανε πλέον την εμφάνιση του και στην Αττική.
 
Η κυβέρνηση όταν κρίνει απαραίτητο επισημαίνει στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις,  παρόλα αυτά όμως υπάρχουν και πολίτες που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν. Οι μετακινήσεις πρέπει να γίνουν με προσοχή και με κατάλληλα αξεσουάρ για να μην προκληθούν ατυχήματα. Έτσι, δημιουργήσαμε έναν οδηγό για να μετακινηθείτε με ασφάλεια σε περίπτωση παγετού.

Οι αλυσίδες χιονιού είναι απαραίτητες, καθώς παρέχεται η απαιτούμενη αντίσταση σε απαιτητικές οδικές συνθήκες όπως σε χιόνι ή πάγο. Χωρίς τις αλυσίδες χιονιού, το όχημα σου είναι πιθανόν να γλιστρήσει και να βγει εκτός πορείας. Επομένως, για να απολαύσεις τις χειμερινές σου εξορμήσεις με ασφάλεια θα πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε και αλυσίδες χιονιού. 

Τα αντιολισθητικά συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι μόνο για χιόνι, αλλά ακόμα και αν είναι και για χιόνι και πάγο, σχεδόν κανένα σύστημα δεν ενδύκνειται για παρατεταμένη οδήγηση στην άσφαλτο. Πλέον όμως, υπάρχουν αρκετά συστήματα που έχουν την δυνατότητα να καλύψουν περισσότερα ανάγκες του αυτοκινήτου κατά την οδήγηση.

Η καλή λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων αποτελεί επιτακτική ανάγκη και κύριο μέλημα του οδηγού, καθώς αυτοί θα βοηθήσουν να έχει καλή ορατότητα του δρόμου. Μάλιστα μέσα στο δοχείο νερού των υαλοκαθαριστήρων καλό είναι να βάλουμε ειδικό αντιψυκτικό διάλυμα που δεν θα επιτρέψει να παγώσει το νερό. Τέλος, θα πρέπει να υπάρχει αρκετό καύσιμο στο αυτοκίνητο, όλα τα έγγραφα του αυτοκινήτου σε ισχύ και κυρίως το ασφαλιστήριο, καθώς η πιθανότητα ατυχήματος είναι αυξημένη.

Το αντιψυκτικό είναι το υγρό το οποίο τοποθετείται στη μηχανή του αυτοκινήτου τους χειμερινούς μήνες και κατεβάζει το σημείο πήξης. Η χρήση του αντιψυκτικού εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του κινητήρα, όταν έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες. Προσοχή όμως, αν δεν χρησιμοποιήσεις αντιψυκτικό μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρή βλάβη στο αυτοκίνητο καθώς και πρόβλημα κατά την εκκίνηση του.

Σε περίπτωση που θα αφήσετε το αμάξι σας για πολύ ώρα είναι προτιμότερο να το καλύψετε με κάποια κουκούλα για να είναι προστατευμένο από τον πάγο και το χιόνι. Η AUTOPLUS διαθέτει μεγάλη ποικιλία από κουκούλες αυτοκινήτων κλασικές, υφασμάτινες , ελαστικές σε διαφορετικές ποιότητες και μεγέθη που καλύπτουν όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων. Όλες οι κουκούλες προστατεύουν το αυτοκίνητο σας, από όλες τις συνθήκες για είναι πάντα σαν καινούργιο. Καλό είναι να μην αφήνετε το αυτοκίνητο σας σε εξωτερικούς χώρους, για να μην πέσει κανένα δέντρο λόγω χιονιού.

Στην Autoplus το εξιδεικευμένο προσωπικό μας θα σας λύσει κάθε απορία και θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Παραμείνετε ασφαλείς και κινηθείτε με προσοχή.